sábado, 30 de abril de 2016

Qui i com mantenen el LABORICIDI en aquest PAÍS???

El PSOE impide con su abstención la derogación de las reformas laborales de 2010 y 2012
27/04/2016
El Pleno del Congreso ha tumbado este miércoles, en su última sesión de la legislatura, la propuesta de Podemos de exigir al próximo gobierno que derogue las reformas laborales aprobadas por el PSOE (2010) y por el PP (2012). Los socialistas han optado por la abstención, al igual que Ciudadanos y el PNV, lo que ha permitido que la suma de votos en contra de PP y Democracia y Libertad (DL) supere a los votos favorables.
La formación morada ha aprovechado la última sesión plenaria para forzar al PSOE a explicitar su postura con respecto a la normativa laboral que el Ejecutivo de José Luis Rodríguez Zapatero aprobó en 2010 y contra la que los sindicatos convocaron una huelga general.....(de, Lola R. http://iniciativadebate.org/)
En poques paraules s'explique molta cosa, des de qui vota i com es vota a que és una vaga general avui en dia....., com hauria de ser i que hauria d'aconseguir és el que hem d'escriure la classe treballadora
Visca el 1er de MAIG !!!


visca el 1er de Maig!!!


jueves, 28 de abril de 2016

28 d’abril 2016: dia internacional de lluita per la Salut Laboral

Lluitem i guanyem la nostra Salut Laboral
 Mobilitzant-nos contra les altes injustes de l'ICAM, denunciant les morts de l'amiant, fent visibles els riscos psicosocials,...

Lluitem i guanyem la nostra Salut Laboral Com cada any, s'apropa en la data assenyalada del 28 d'abril un moment de denúncia i sensibilització, fixada per la Organització Internacional del Treball (OIT). I en girar la vista enrere hem de fer balanç d'un nou any on novament augmenten les fredes xifres de sinistralitat laboral, i la lectura de les darreres dades oficials fetes públiques pel Ministeri d'Ocupació no deixen indiferents: 239 persones van morir a l'Estat espanyol al seu centre de treball durant els primers sis mesos del 2015. És a dir, gairebé tres treballadors moren en accidents de treball cada dos dies en un estat que es fa dir sense cap rubor "democràtic" i "social". I és una dada que en el marc de l'augment de la temporalitat i la precarietat laboral no para d'augmentar. Però les xifres oficials només són la punta de l'iceberg i que reflecteixen només una petita part d'una problemàtica que és conseqüència de la insaciable cobdícia de la burgesia, obsessionada en obtenir cada cop més beneficis. Però al girar la vista també veiem que enguany han agafat embranzida coratjoses lluites en defensa de la Salut laboral de la classe treballadora, que ens marquen el camí a seguir. Destaquem, entre aquestes, la denúncia de les altes injustes de l'ICAM, que s'ha estès amb mobilitzacions, acampades i plataformes, i que compten i comptaran amb el suport de CGT de Catalunya. Però no ha estat l'únic exemple; entre d'altres, podem observar, els i les treballadores afectades per l'amiant han sortit de la invisibilització a que estaven condemnats i als centres de treball múltiples seccions sindicals de CGT han intensificat la lluita contra els riscos psicosocials. Per aquests motius, i en el marc del 28 d'abril, dia internacional de lluita per la Salut Laboral, la CGT de Catalunya reclamem a la Generalitat de Catalunya: • Que l'ICAM (Institut Català d'Avaluacions Mèdiques) avaluï només amb criteris mèdics, i per tant la derogació immediata dels Convenis de l'ICAM amb l'INSS que vinculen transferències econòmiques a la Generalitat si l'ICAM dona més altes i menys invalideses. • Reconeixements mèdics específics pels i les milers de treballadores catalanes afectades per l'amiant, i del reconeixement de les invalideses derivades de l'amiant. • Reconeixement de les malalties professionals "amagades" i "silenciades" per les Mútues i l'ICAM. Malalties professionals osteomusculars, cancerígenes o pulmonars (entre d'altres) són estructuralment silenciades com a malalties comunes, evitant l'assumpció de responsabilitats per part de les empreses i la seva eficaç prevenció. Només la lluita ens donarà a la classe treballadora una defensa eficaç i real de la nostra Salut Laboral.
 No deleguis en altres, lluita per la teva Salut Laboral!
 Lluitem per guanyar! 
Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya
 Barcelona, 28 d'abril de 2016
 [Sanitat pública i autogestionada. Abolició de les mútues.] 

miércoles, 27 de abril de 2016

La revolta francesa als teatres

OCUPACIÓN DE TEATROS EN FRANCIA

Francia lleva días mostrando la indignación que ha producido en la sociedad la propuesta de reforma laboral " a la española" diseñada por el gobierno socialista de Hollande.
Los compañeros del sector teatral muy tocado por la reforma (gozan de un régimen especial, son los llamados "intermitentes del espectáculo")     Leer más

viernes, 22 de abril de 2016

jueves, 21 de abril de 2016

Els delinqüents son al despatx !!!!

 
                                                                                                #7anysDePresó            #NoEmpresonisElMeuCompany

Amb el nostre company
Si ens toquen a una ens toquen a totes
Les hemeroteques demostren que l’execució dels ERO/PAC a totes les grans empreses sempre inclouen una filtració, habitualment els sous dels i les treballadores, excepte el dels càrrecs més alts, i amb dades sobre el cost d’acomiadament de cadascú. Objectiu? Sembrar la suspicàcia, el pànic i la desunió entre els i les afectades. Origen? A qui beneficia? A qui perjudica?
Quina casualitat, oi? En el nostre cas, a la CCMA, S.A. no hem estat una excepció i, com és ben sabut, l’agost del 2012 la nostra filtració particular i de manual va sortir del correu electrònic de Brauli Duart. Veníem d’un febrer en què, al Congrés dels Diputats, PP i CiU acabaven d’aprovar la Llei de Reforma Laboral que obria la veda a les següents potineries i facilitats d’abús:
·         Acomiadaments col·lectius (PAC) també en empreses públiques.
·         ERO per descens de producció.
·         Deixar sense validesa convenis col·lectius.
En pocs mesos, tot, tot i tot ho va aplicar la direcció de la CCMA, assessorada per una filial de Price Waterhouse Cooper (PwC), experta en execucions d’ERO/PAC i privatitzacions, i dirigida per ex-polítics de CiU. En el nostre cas particular, a més, van reblar el clau de la repressió laboral amb la recerca i detenció d’uncompany cap de turc, hostatge d’un procés judicial desproporcionat i indecent que, a més, va obrir la veda alsMossos d’Esquadra per investigar-nos a tots i totes fins a extrems desconeguts.
A tot això hi sumem que avui, 3 anys i mig després, la majoria de les dades “filtrades”, finalment!, estan disponibles al web de transparència de la Generalitat:
Per tot això, la CGT demanem a la CCMA que posi fi al seu procedir d’un passat el més tèrbol i fosc i desisteixi de la demanda contra el nostre company, ja prou trinxat, la qual no beneficia res ni ningú.
Secció Sindical de CGT-CCMA
Sant Joan Despí, 21 d’abril del 2016
Twitter: 
@CgtCcma
Facebook: CGT TV3-CCMA

sábado, 16 de abril de 2016