domingo, 12 de octubre de 2014

per mirar -s'ho be

Sense benes als ulls

La satisfacció d'arribar a un acord, per tal de desconvocar la vaga de les Valquiries, amb l'objecte de consensuar la viabilitat del teatre i presumint que tot plegat ha de permetre invertir la tendència que s'arrossega des de 2010 de destrucció d'ocupació; En agradaria que fos real.

No podem amagar certes recances.
La repercussió en els treballadors, de manera quasi bé exclusiva, per la pèssima gestió i manca absoluta  de previsió  de  totes les Directives hagudes al llarg de la nova etapa del Liceu, i entenent com a nova etapa; des de l'obertura, després de l'incendi de 1994, fins a dia d'avui.
 Si la plantilla ha estat inflada en algun cas, només cal mirar els caos en concret,  gratar una mica:  Ha estat per cobrir les mancances d'alguns que per efectes de la plutocràcia, nepotismes o els favors i prebendes entre la casta política ..... Calgues o no,  sabessin o no; han fet, del Liceu, el seu feu particular.
La creació de regnes de taifes, rebent una parcel·la  dins del teatre i lluitant pels trossos del pastis pressupostari requereix de súbdits i plebeus al seu càrrec. Alló que vulgarment es coneix com els llepaculs i els pencaires.
Aquest és el cost (que no salari) dels abellots parasitaris del organigrama, hores d'ara invisible, al nostre teatre.
Seria comprensible que al passar el sedàs la seva intenció fos eliminar aquestes practiques i elements parasitaris. Però estem constatant el contrari. Estem intuint el pitjor:

Constatem que no els agrada cedir, canviar el seu rumb, ni tan sols minorar la marxa. Que acordar massa coses , comprometre's amb la part social, és contrari a la seva fe i doctrina. Que castiguen sempre que poden. Que tan sols confien en dictar i imposar. Que actuen amb rancúnia i son venjatius.  Que no donen treva i hem de ser en alerta permanent. Perquè hem vist massa joc brut i  si més no deslleial (particularment en aquesta darrera directiva i els seus assessors legals). Que no perden ocasió per dividir la plantilla. Que esmicolen els col·lectius tant com poden. Que amb una mà saluden i amb l'altre et claven un calbot. Que esperen les ocasions, i compte!!!!...que solucions a la ROMANA (182 acomiadaments) ja fa anys que planen pel seu cap (et despatxo, però no t'amoïnis que si fas una cooperativa de serveis et donaré feina) i de fet, aquestes propostes van aparèixer, ja, en alguns acomiadaments al 2010.

Intuïm que tot plegat; l'acord de juliol, conveni col·lectiu, obligacions davant la autoritat laboral, etc... els hi costa d'en passar-s'ho.  Que la plantilla els hi sobra. Que els amics dels amics sempre trobaran un forat al nostre pressupost. Que eliminant plantilla. aquestes partides pressupostaries i els favors entre iguals, poden anar a més. Que fitxant constantment a cracks que fracassen reiteradament es fan amics. Pagant el Liceu (els treballadors amb acomiadaments). Que la política neoliberal de la Conselleria de Cultura, privatitzant o mercantiltzant el patrimoni i les institucions, és la que imposa aquestes mesures. Aquesta és la raó de posar al timó del Patronat una persona de gran anomenada i representativa del mon industrial, que havia de resultar un  atractiu pel sector burges de la societat catalana, atreure els seus diners. Un altre crack que ha punxat.
Que la societat civil catalana continua fent els negocis a la llotja del  Barça.

El Liceu ha de fer programació de opera i tenir una política cultural i no patir la cultura dels polítics.  L'us del teatre per conveniències personals és  d'escàndol.


Les treballadores som las persones que fem anar una maquina que no està ben orientada. La nostra lluita passa per incidir en l'us que fan del teatre els que l'utilitzen per promocionar-se i saltar a la següent flor don xuclar el nèctar del benefici, els guanys fàcils, sense compromís ni responsabilitat amb els diners de tots. 

No hay comentarios: