domingo, 4 de marzo de 2018

VAGA FEMINISTA 8 de març JORNADA SENCERA (24hs)


LA FUNDACIÓ GRAN TEATRE DEL LICEU REFLEX DEL PATRIARCAT INSTITUCIONALITZAT
Al Liceu, com arreu  dins el regim social que ens regeix; NO hi ha igualtat entre homes i dones.
OBSERVEM, sense complaences l'organigrama o l'organització jeràrquica del treball.
La llei obliga a fer públic  i visible un l’organigrama que és negat a la Representació Legal de les Treballadores. Aquesta política de la etapa Guasch, gens transparent, perjudica especialment a les treballadores. Amaga les realitats de gènere sota una catifa de menysteniment  i aparences.  
Si traslladem, als departaments o seccions de l'activitat més feminitzats, la relació comparada entre les activitats i categories, veurem que es detecta, amb les taules salarials a la ma,  una sibil·lina discriminació en les nòmines i en conseqüència assenyalarem perfectament «l'escletxa salarial» que hi ha al Liceu.
Tot i així, el Pla d'Igualtat, al que es veu obligada l'empresa, no ho detecta, l’obvia: Sota aquest estuc de maquillatge i formalismes, amb massa palla i poc gra; es dilata en el temps no fent-se res. Al cap i a la fi d'això s'encarrega una empresa externa i pagant, ja n'hi a prou.
Cal una transformació, social i cultural, que la lluita de les dones està obrint. És a nivell internacional i de gran abast, perquè realment les dones son el motor del mon i de les societats, on el model ETEROPATRIARCAL subjuga la lliure capacitat transformadora de les persones. Sent  aquestes oprimides per motius de gènere o estatus econòmic, entre d’altres formes. Ambdues  opressions, econòmica i de gènere,  es conjuguen en el cas de les dones assalariades.
Els homes, com a companys, han de seguir les passes d'aquesta nova empenta social.
Aportem i rebrem des del moviment feminista la resposta necessària.
Gestem una la revolució cultural i d'alliberament vital imparable.
Global, transversal i irrenunciable, però també de classe.
Fem-nos escoltar, per fer-nos fortes.
Fem-nos notar i fer valdre.
Manifestem-nos prenyades de poder. Guanyar l'espai que ens pertoca, sense frívols simbolismes afeblidors de mitges tintes i conceptes enganyosos, d’aquells que sostenen el discurs masclista i patriarcal del estatus sociocultural.
Visca la Vaga Feminista de jornada sencera !!
És una VAGA , no una Aturada !!
Que ens trobin a faltar !!
Tot el dia mobilitzades sense anar a treballar !!! Vaga de cures !!! Vaga de Consum !!!

Vaga d'estudiantes !!!





No hay comentarios: