jueves, 19 de junio de 2014

Suport Parlamentari


COMUNICAT DE PREMSA
19 de juny 2014 Comitè d’Empresa del Gran Teatre del Liceu
AVUI 19 de juny de 2014. Els treballadors del Gran Teatre del Liceu hem rebut un ajut molt important des del Parlament de Catalunya.
En la Comissió de Cultura al Parlament de Catalunya ha quedat aprovat la resolució de ICV-EUiA sobre el Liceu:
El text aprovat a la comissió diu:
1. Procedir a aturar qualsevol acomiadament o reestructuració de personal en el Gran Teatre del Liceu durant l’any 2014.
Aprovat per majoria, amb abstenció del PP
2. Obrir una mesa de negociació entre la direcció del Liceu i els representants dels treballadors, amb la participació dels govern de la Generalitat, per a garantir mesures acordades de sostenibilitat de la plantilla i de les condicions de treball.
Aprovat amb els vots a favor de ERC, PSC, ICV-EUiA, abstenció del PP i vot en contra de CiU
Es denuncia que:
-la combinació de la retirada constant de les aportacions de les administracions públiques al Gran Teatre del Liceu i de les decisions “unilaterals” preses per la direcció “ha portat al Gran Teatre a una situació de gravetat que ha anat recaient de forma persistent en la qualitat i quantitat de la producció i l’oferta al públic del Liceu i sobretot en els propis treballadors”.
-S’ha denunciat que “A aquestes decisions cal afegir la manca de transparència que impedeix conèixer la informació relativa als sous o retribucions de les direccions o al cost i l’encàrrec que tenen les empreses que en aquests moments estan auditant el funcionament i les finances del Liceu”
-I és lamentable que la direcció del centre enlloc de comptar amb el diàleg amb els treballadores, les administracions i els patrocinadors per buscar la viabilitat a llarg termini i fer apostes per garantir la qualitat del projecte, s’han pres decisions “unilaterals, tardanes i sense un projecte clar”. “Anuncis d’ERE, desmentits i produïts finalment, acomiadaments, empitjorament de les condicions de treball, també en els artistes, cancel·lacions d’espectacles i minva del prestigi internacional”, ha situat Camats que ha lamentat també la pèrdua de talents del Liceu, “foragitats per la mala gestió i la deriva del Teatre”.

Des del comité d’empresa ens mostrem satisfets del recolzamnet rebut i ens anima a continuar en la tasca de democratitzar la institució. Guanyant terreny en la transparència i millora del servei públic.

No hay comentarios: