viernes, 3 de julio de 2015

Desconvocada la vaga de Acomodadors de Manpower (1 de Juliol)

Els acomodadors de L'Auditori i el Liceu arriben a un acord i desconvoquen la vaga

Després de dos mesos de vaga a L'Auditori (des del 30 d'abril) i pràcticament un mes al Gran Teatre del Liceu (des del 4 de juny), avui dia 1 de juliol, els vaguistes han arribat a un acord amb les institucions. Aquest arriba després de diferents reunions de negociació, caracteritzades per la falta d’una proposta convincent per part de les empreses, emparades en la substitució il·legal dels vaguistes, la qual va ser frenada, en el cas de L’Auditori, per la mesura cautelar emesa pel Jutjat Social nª 9 de Barcelona el passat 12 de juny. El pacte suposa un augment del preu/hora d'un 27%, un augment del servei mínim, que es fixa en 4 i 3 hores en el cas dels acomodadors de L'Auditori i en 5, 4 i 3 hores en el del Liceu, depenent del tipus de concert; també un augment dels efectius a sala i el compromís de mantenir aquestes condicions en les properes quatre licitacions del servei.
La reunió que ha permès l’acord s’ha realitzat sense la presència de l’Ajuntament de Barcelona, que va ser requerida pels treballadors en vaga, ja que la Presidència de L’Auditori recau en l’alcaldessa de Barcelona. Aquests en lamenten l’actuació: si bé les reivindicacions dels treballadors van ser citades en el discurs d’investidura de la nova alcaldessa, Ada Colau, la reunió amb el govern, concretament amb el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va haver de forçar-se mitjançant un piquet a l’Ajuntament, quan prèviament el govern municipal s’havia reunit amb l’altra part del conflicte, L’Auditori i el Gran Teatre del Liceu. Finalment, no va comparèixer a la reunió de negociació a la què se’l va citar reiteradament, també presencialment en aquesta darrera ocasió.
La principal reivindicació dels treballadors, la de ser assumits com a personal propi dels dos centres culturals, no ha estat escoltada i, per tant, seguiran treballant per a la intermediària Manpower GroupSolutions. Els acomodadors lamenten aquest escull i creuen en la necessitat de seguir denunciant la pràctica de la subcontractació, que consideren responsable de la precarització de les seves condicions laborals i la de molts altres treballadors, així com troben especialment injustificable el fet que sigui practicada per institucions que depenen de l'administració pública. En aquest sentit volen animar a la mobilització dels treballadors afectats i esperen assolir aquest objectiu en el futur.
L'acord, d'aplicació immediata, farà que els treballadors tornin a ocupar els seus llocs de treball durant els propers dies.





                                             

No hay comentarios: