miércoles, 11 de mayo de 2016

L'enquesta de mobilitat

Enquestes per un Liceu ecològic i solidari ?
 L'enquesta de mobilitat, que ens fa el Liceu, té una objectiu finalista....reduir els números que identifiquen la despesa salarial en els comptes de la Fundació (sí, la que té caràcter públic). La informació servirà, sense cap mena de dubte, per exercir el paternalisme, vexatori i feridor, del que fa gala el neoliberalisme que ens governa, fora i dins del Liceu. Tots tenim memòria, només cal exercitar-la.
Apareix a intranet i als nostres correus electrònics, on es rep la nòmina
El maquillatge ecològic quedarà molt bé, però la informació, les nostres dades nominals o anònimes les farà servir ENRENRED?; la que ens proposa i ven la «RETRIBUCIÓ FLEXIBLE: Salari fet a mida» amb les ofertes per estalviar-nos uns centimets pagant-li a aquest tercer (que tindrà el seu guany o benefici industrial) les despeses que puguin deduir-se directament del salari i constant, per tant, com una compra de la Fundació i no com a salari. Això és així.
La cotització a la Seguretat Social, de la part que és tradueix a despeses o/i pagament en especies, no està clar com ha de quedar. No tenim cap garantia de com s'aplicara.
És recomanable que en aquest contracte personal que, tard o d'hora i amb la informació que estan recopilant l'empresa (i presumiblement, facilitant a ENRENRED), ens proposaran; tothom s'asseguri de en quins termes i condicions quedaran les diferents cotitzacions personals. I respecte a la llaminadura, que no faltarà, de rebaixar el IRPF; assegurar-se bé, doncs allò dels trams i percentatges no sempre és com el pinten.
En qualsevol cas, des de una perspectiva solidaria i social, no podem estar d'acord amb aquestes polítiques; aquest tipus de mesures tendents a justificar despeses (recuperant IVA per part del Liceu, amb el nostre salari) i evitar o eludir pagaments d'impostos, contribueixen a augmentar les desigualtats socials de la població i reforça les polítiques privatitzadores d'aquells sectors defensors del capitalisme depredador, i al cap i a la fi, és verí per a la classe treballadora, a la que (amb maquillatge o sense) la gran majoria de totes nosaltres pertanyem.
Salut i vigilància permanent!!!

El noi del sucre

1 comentario:

Anónimo dijo...

Entre Panamá y los impuestos, las telarañas de la Seguridad Social y las pensiones.....es par hacérnoslo mirar.
Ellos a lo suyo a hacer negocio de lo que sea