sábado, 31 de mayo de 2014

La lucha de nuestras compañeras de la limpieza

L'Empresa FERROSER de Serveis Auxiliars pertanyent a FERROVIAL, que te adjudicada la licitació per a cobrir el servei de neteja al Liceu, ha presentat una modificació de les condicions de treball a les seves treballadores, en funció (que no amb precisió) a la reducció dels pagaments pressupostat a que l'ha forçada la FGTL.

La forma irregular com s'organitza el volum d'activitat i l'opacitat que mostra l'empresa a l'hora de negociar les mesures proposades, en un tema tan cabdal com és el desplaçament a altres centres al nostre entendre innecessari mentre no es valori tot el volum d'activitat i la modalitat de les jornades al llarg de la setmana (que ha de respectar-li a les treballadores) fa pal·les que es pretén perjudicar les condicions de les afectades, a la vagada que; no hi ha mostres de bona fe per tal de garantir que amb menys personal i hores de treball no s'incrementi ni la carrega de treball ni la penositat de les mesures proposades. No hi ha voluntat, de generar mecanismes reguladors de forma consensuada.
Aquest dijous ha arribat una proposta que de fet s'havien compromès a entregar el passat dilluns.
Des de CGT s'esta oferint tot el recolzament necessari per tal de no permetre la precarització d'un aplantilla que en el seu centre de treball (el Liceu) esta patint l'envestida d'una empresa que en tot moment pretén treure més profit, si pot, de la nova situació plantejada pel Liceu en les condicions modificades de la seva contractació amb Ferroser. Des de CGT s'han promogut eleccions  sindicals al centre de treball (Liceu) com a primera mesura per tal de trenca la vulnerabilitat i generar mecanismes de representativitat i interlocució.

La coincidència entre Ferroser i el Liceu que pretén dificultar la lliure organització de les afectades (L'assessor legal de la FGTL, Jaume Solè, no autoritza les sol·licituds fetes, ni per negociar amb Ferroser al teatre, ni per celebrar assemblees de les treballadores dins del Liceu, com ha demanat aquest Sindicat).

La vulneració d'un dret fonamental de les persones per part del Liceu i la imposició de mesures, sense opció de contrastar informacions respecte al volum de treball real, per part de Ferroser, fa pensar que el proper dilluns es vulgui tancar la proposta d'una forma no consensuada i abocada a la conflictivitat.
La insistència pel que fa a demanar la bona fe i transparència necessària per prendre mesures consensuades i legals, no faltara per la part nostra en el recolzament a les companyes que organitzant-se han de dur les regnes de la viabilitat dels seus llocs i condicions de treball.

La unitat i la solidaritat ens fa més forts.
Hores d'ara cal ser cada dia més forts, doncs, amb més força ens aborden les patronals i els mal gestors del sector públic que en conjunta harmonia des de els dogmes neoliberals de la explotació legitimada, per ells mateixos, ens volen trepitjar els nostres drets i condicions de vida.
Externalitzar és sinònim de precarietat i contra això hem de lluitar totes plegades. 

No hay comentarios: