sábado, 2 de julio de 2016

Al personal Tècnic: un a disculpa......


Sense calendaris l'u de juliol
Darrera oportunitat el dimarts 5 ?


La reiterada voluntat de diàleg, que manifesta la part social, sense renunciar en cap cas a la exigència del compliment, integre, del conveni col·lectiu; ens obliga a admetre, que no justificar, una oportunitat més, sol·licitada per l'empresa, en demanar-nos de permetre'ls-hi convocar una darrera reunió el proper 5 de juliol, ja que el passat 20 de juny van donar per acabades i sense acord les quatre reunions que des de la visita a inspecció de treball, a començaments d'abril passat, estàvem arrossegant.
Tot això com a trajectòria de la denuncia pels calendaris de la temporada 15-16, que es presentar a mitjans de juliol de 2015 i que vam amplià fins a una darrera recopilatòria al gener de 2016.

Perquè admetem un parèntesi més en aquest dilatat recorregut?

Perquè creiem que paga la pena acabar tenint uns calendaris que respectin, indiscutiblement, els 19 festius que s'ens reconeixen al conveni col·lectiu; la seva incorporació i afectació dins del regim de descansos en cada 14 dies (el tan polemitzat i conflictiu, regim bisetmanal). Així com els horaris en cap de setmana de jornada compactada i les condicions definides i heretades del sistema antic de torns A,B,C (7-2-7-5).

Perquè abans de abocar-nos cap el conflicte col·lectiu o demandes, pels incompliments d'aquest any, que son de indiscutible dret i legitima aplicació: Facilitem solucions que no resultin a l'empresa traumàtiques o lesives, i que representin i impliquin, el reconeixement de benefici degut a les treballadores i treballadors en aquest calendari actual (15-16).
No hem d'oblidar, que els dos primers calendaris d'aquest conveni actual, on la bona fe i voluntat de consensuar la seva aplicació, de forma dialogada, per la nostra part; ens neguen, es perd, la legitimitat de reclamar dies i compensacions pel venciment en el temps (doncs el limit legal es determina en el venciment de l'any). Desgreuge més que raonable i dignificant. I  greuge que, en cap cas, no tenim perquè admetre ni malbaratar en aquest calendari actual i vigent.

A la tercera va la vençuda!!

Si l'any passat denunciarem que no teníem caldaris, ara pensem que; no ve de deu dies, si fa no fa, per tenir-ne els que corresponen i provar de no haver de recórrer a noves denuncies, que per reiterades ja resultarien ofensives i una bufa als nostres drets, paciència i bona voluntat.
El Calendari 15-16, el tercer d'aquesta etapa; ha de ser valid i validat en la justa magnitud que determina el Conveni. Això sí és negociable i digne de consens, a la vegada que irrenunciable.
D'aquesta manera: El calendari 16-17 en virtut del reconeixement de l'anterior ja no haurà de implica cap dificultat ni conflicte.

El Proper dimarts 5 de juliol, no perdem l'esperança d'abastar tots aquests reptes, malgrat la experiència és la que és.
No és per ingenuïtat que sacrifiquem tantes etapes com calgui, sinó perquè creiem que s'ha de fer així per legitimar les nostres exigències.

Amb motiu d'aquests objectius: Pacients i generosos, confiant en consensuar amb l'empresa us hem de demanar disculpes per permetre que els calendaris provisionals, que son incorrectes, no els rebem aquest primer de juliol i confiem que en pocs dies tinguem els que ens pertoquen per llei i en dret.

No renunciem al conveni!!
No renunciem a les reclamacions del calendari 15-16 !!!
Exigim una temporada 16-17 amb els calendaris ben fets !!!
Tenim 19 festius !!!
Horaris que respecten la conciliació personal pactada!!!
No renunciem a res i podem parlar de tot !!!
Lluitem i lluitarem des de la legalitat i la legitimitat del nostre conveni !!!

Està tot escrit, tan sols s'ha de complir i aplicar.
Hi ha més aspectes incomplerts del conveni: En voldran parlar també? O caldrà demanar ajut a les institucions pertinents?
Anem pam a pam.....

Miquel Guillén Lafuente

Secretari de la Secció Sindical de Espectacles de CGT

No hay comentarios: