martes, 17 de enero de 2017

La importància dels pressupostos


Les vagues folclòriques, manses i sense pretensions, no transmeten les lluites ni les necessitats de la ciutadania; son l'escenificació litúrgica i ortodoxa, de les excloents representacions per delegació.
La seva funció és diluir i afeblir iniciatives directes, immediates i transversals de la majoria social reclamant una justa distribució de les rendes entre les iguals, pel bé comú i amb una igualtat d'oportunitats que sigui real i tangible. Realment democratitzadores.

Les coses clares; aquells que volen arreplegar l'aigua quan el riu ja ha passat...baden i fan badar...No es pot marejar la perdiu fins el febrer quan el pressupostos es debaten al gener. Cal ser desperts i actius en defensa dels serveis públics. D'allò que és comú i necessari, com és el cas de l'ensenyament, i l'hem de dotar de recursos.

Les vagues s'han de fer per pressionar i aconseguir allò pretés.
Arreu on hi ha sentit comú i intel·ligència – que evidentment no és el cas del nostre país, ni estat­ - l'embat de la crisi s'afrontà implementant formació i investigació. Al cap i a la fi, aquests han estat els països que s'han vist menys sacsejats: Han generat més recursos i eines, per contrarestar-la.

A Catalunya no val a dir que Rajoy ens ha cardat l'ensenyament. És la política neoliberal, amagada i colgada sota l'embolcall d'estelada quadricromada, la que privatitza i retalla als centres públics. Perquè ho duu al seu ADN, de fet, les polítiques de CiU van ser la avantguarda pel PP i això pesa especialment a sanitat i ensenyament. El mateix posicionament i correlació hem tingut, amb les reformes laborals que ens han fet perdre condicions i drets.
El sindicat d'ensenyament de la CGT és conseqüent fent us de la vaga- patrimoni històric de lluites i conquestes de les treballadores-, en primera instancia el 18 de gener, si cal en solitari, per exercir la màxima pressió i fer múscul, allà on toca: Al Parlament, on decideixen les condicions de deteriorament de l'ensenyament públic, any rere any, fins que sigui total i acabin imposant el negoci de les privatitzacions. Això sí, amb els nostres diners.
En acabar, que estudiïn, que es formin i disposin de mitjans per aprendre aquelles que tinguin diners.

Estarà molt bé una mobilització amplia més endavant, però, ara toca picar a la porta del Parlament i exercir el poder que, amb la seva representativitat-orgànica-delegada, ens prenen.

Fer país, fer societat, passa per empoderar-nos i decidir; com i quant cal pressupostar, en la formació a les futures generacions. En la construcció de la nostra societat, la nostra comunitat.

CGT està oferint-se i sent eina perquè la comunitat educativa pugui incidir als pressupostos des de la societat real i de manera transversal. Si les estelades bicolors, que disposen de representativitat parlamentaria, en fan sinergia i s'aprofiten simbiosis pel bé de la majoria social, Ben vingut sia.


La lluita i la cooperació solidaria ens fa avançar. Ens fa creixer.  

El noi del sucre

No hay comentarios: