jueves, 17 de abril de 2008

VESTUARI REGLAMENTARI ...???

Abans de tot, vull felicitar a tots els que han fet i fan possible aquesta iniciativa participativa al teatre del Liceu. Per primera vegada, els treballadors i la gent de fora, poden i podem dir la nostra en moltes coses, ja sigui en temes relacionats amb la feina, dubtes, reflexions personals, etc...Endavant companys, que aquest espai serveixi per poder plantejar dubtes, per fer denúncies que en alguns casos no ens atrevim a fer-ho en públic, per exposar coses bones i lo que es vulgui, però sempre amb la consciència tranquila i per sobre de tot, amb respecte cap a els altres.......................................................................
Fa temps que tinc una mena de dubte i pot ser desde aquí algú podrà ajudar-me a aclarir-ho.Soc un treballador del Departament de Sastreria i ja fa temps s'ens va dir que com que formem part del col.lectiu de tècnics d'escenari, doncs que estabem obligats a vestir-nos amb el vestuari oficial del teatre i que es dóna a tots els treballadors: samarreta negra, pantalons negres i botes o bambes negres.Bé, fins ara la cosa ha sigut força respectada. Qüasi tots els companys i companyes han complert la seva obligació però d'un temps cap a aquí, la situació torna a ser la que era fa uns anys enrera. Vull dir que la gent que fa el torn del matí, practicament mai ha fet cas de la obligació de vestir-se amb el vestuari oficial del Liceu. Es veu que si no serveixes funció, i com que els matins son per fer manteniment de les coses, doncs que "no cal" vestir-se amb aquell "uniforme negre i horrible" que ens donen. Molta gent adopta la seva particular manera d'uniformar-se amb roba negra, però de propietat particular i generalment això passa amb els pantalons i sabates. Hi ha vegades que el teatre sembla una passarela de models de moda i de sabateries. I això no passa sols en el torn dels matins, no, no... Els dies de funció sembla que la cosa va a més. Com és que és pot deixar servir funció vestits així, estar-se a l'escenari quan hi ha mil objectes amunt i a vall, moltes vegades es maipulen coses pesants i que tenen un cert risc de perillositat...? Com és que moltes persones NO porten un calçat reglamentari?
Moltes vegades he "al.lucinat" fixant-me amb les sabates que porten molts companys y companyes nostres i en especial els del col.lectiu de Caracterització. Algú hauria de fer un estudi sobre això i s'en podria escriure un llibre. Hi ha vegades (per no di totes), que els companys i companyes de Caracterització i en alguns casos els de Sastreria, son el millor exemple d'aparador de moda que en una revista. Sandalies que en surten els dits, botes de punxa, sabates amb taló, socs (zuecos) i un decàleg que no acabariem... I per no dir el vestuari. La gent de Caracterització, i la majoria de les assistències NO porten cap peça de vestuari reglamentari. Podriem dir que la gent més "mandrosa", sols es vesteix amb la samarreta del Liceu per no embrutar-se la seva propia roba. I si ens posem a definir els colors que porten, uffff.... Colors clars, estampats, texans, etc... No era que teniem que anar vestits de negre perquè no hi hagi el risc de que el públic de sala ens vegi per alguna obertura dels decorats, etc...?No hi ha ningú que controli això? Hi ha alguna norma oficial en la qual digui que es OBLIGATORI que tots els treballadors del col.lectiu de tècnics d'escenari vagin vestits amb el vestuari negre del Liceu?No sé, però crec que això s'hauria de mirar. A mi tampoc no m'agrada gaire o gens anar vestit com un "escarbat", de negre, però trobo que si hi ha una norma, docns s'ha d'aplicar i l'hem de cumplir tots i en el cas del calçat encara més ja que afecte a la seguretat del treballador a l'escenari.Moltes vegades em pregunto, i si aquesta gent que no porten el calçat reglamentari, els hi passés algun accident, que passaria? No som TOTS tècnics d'escenari? O tots o cap.Salut.
Pep Sànchez i Anglès

No hay comentarios: