lunes, 13 de febrero de 2012

Retallades al Liceu. Retallades a TMB i METRO


Sr. Bru de Sala:           Els treballadors del Liceu no poden esta contraposats als dels transports públics de Barcelona


Els treballadors i treballadores del Liceu no podem admetre, ni s'entén, la comparança amb les justes reivindicacions dels companys/es del sector del transport a Barcelona, fetes pel Sr. Bru de Sala.

Aprofitarem ara, amb la encara existent llibertat de expressió, per dir-li que no és sorprenent que vulgui definir com a xantatge el dret de vaga. Conseqüentment esta demanant una llei que anul·li els drets i el potencial de lluita de les vages. Al Sr. Bru de Sala li preguntem: No és xantatge, intentar, posar a tots els afectats per la suspensió de la temporada del Liceu en contra dels treballadors/es ? O dir, que s'arruïna la ciutat per la vaga de transports?. La riquesa que ens ha de donar la telefonia mòbil ens tornara les línies d'autobús i serveis suprimits?servira per tornar a preus raonables el bitllet de transport public?

Els treballadors/es, siguin del Liceu , Metro o TMB cobrem, és públic, el que marquen les nostres taules salarials. La fidelitat sempre l'hem considerada un valor afegit que es reflecteix a les antiguitats i d'altres complements justificats per diverses penalitats afegides a les diferents ocupacions. Qui ha de donar explicacions pels privilegis, que en tenen en abundància (com vostè diu), son els directius de totes aquestes empreses que gaudeixen del diner public.
Casualment al Liceu ens han negat sistemàticament aquesta informació. JF Marco diu que és un assumpte privat. Al blog Comitè conveni de TMB hi ha l'entrevista a RAC1 que evidencia el mateix: el company Saturnino Mercader no te cap dificultat per dir i mostrar la seva nòmina, no succeeix igual amb al directiu que li tocava replicar-li (ni va dir que guanyava, i amb prou feines li va dir l'empresa i lloc de treball des de on pretenia replicar...).

Arribats aquí Sr. Bru de Sala: prou que sabem que el Liceu funcionaria amb menys gent, i TMB, i Metro i tantes empreses de capital public que son un magatzem de favors polítics, amb sous que no es coneixen. Secrets indecents i amorals. Aquests son els que incideixen directament a la tarifa dels bitllets de transport i a l'increment de les localitats d'aquell Liceu de tots. No els nostres salaris. Així que no li càpiga cap dubte de que, les que treballem en els camps productius de cada un dels nostres sectors, tenim molt clar qui sobra a les nostres empreses. El convido a reflexionar primerament sobre el que cobren els directius i a posteriori parlarem del que guanyen las persones treballadores.

Els treballadors del Liceu en cap cas hem dit que regalem el salari del nostre esforç. Ja fa anys que l'estem devaluant; des de 2009 no hi ha increment del IPC, al 2010 ens van reduir el salari un 5% (aplicació d'un decret agafat amb pinces i amb una sentencia recorreguda).

El Comitè d'Empresa del Liceu ha fet una oferta a l'empresa (que diu que no li donen crèdits), per salvar la temporada. Perquè per desgracia estem mostrant més sensibilitat i respecte en vers el public que JF Marco i qui el mana, que no és altre que un conegut seu, Sr. Bru de Sala, Ferran Mascarell. Si no accepten és perquè el xantatge està en que: la carrega de la massa salarial és insuportable i és una despesa fixa que dificulta tot.

Cada funció que es fa al Liceu disposa i necessita d'un determinat número de persones per aixecar el teló, i no son poques, però de vegades calen reforços. Si estan reduint l'activitat no és perquè no treballem, és perquè no fan el que és el seu deure: Donar-nos feina, optimitzar-la, créixer i difondre'ns. Tot enriquint el teixit i l'oferta cultural, a l'hora que crear llocs de treball de qualitat dins del sector.

Els treballadors/res del Liceu en tot cas envegem la capacitat i potencial de incidència dels companys i companyes del transport públic i compartim amb ells el fet social de les nostres lluites.
Un Liceu de tots i per a tots (que ningú oblidi d'on venen els diners de les reconstruccions).
Un transport de tots i per a tots.
Sempre en guàrdia davant la febre privatitzadora.
Nosaltres provem de coincidir amb l'usuari als nostres fors i els companys de transports treballen amb les federacions de veïns, amb els ciutadans.

Si el Liceu cobres a TMB una localitat per cada treballador de transport públic de BCN, que li oferís una funció d'òpera, o ballet, o... tindríem un mecenatge de caire social i solidari, que dibuixaria un mon que no és ben bé el que vostès ens volen pintar. Oi, Sr. Bru de Sala i Castells ?

Miquel Guillén
Secretariat de la Secció Sindical de la CGT al  GT del Liceu

No hay comentarios: