sábado, 28 de julio de 2012

VAGA 30 JULIOL 2012

Crònica de la mediació del dia 27 amb objecte de retirar la vaga del dia 30 de juliol



Com a membre del comitè de vaga lamento haver de comunicar que l'actitud de l'empresa, recolzada per les declaracions amenaçadores de Ferran Mascarell (igual que va fer a la anterior vaga); ha estat d'intransigència pel que fa als acomiadaments. Fent inviable retirar a la mediació la convocatòria de vaga.

L'incompliment del pactat al febrer, per retirar l'ERO, exceptuant el punt de la entrega d'una part del nostre salari, és el motiu de la convocatòria. Els acomiadaments son una violació més d'allò acordat.

La manipulació i instrumentalització, dels delegats del comitè, per part de RRHH, trencant quest amb certes s acords secessionistes, inviables, dels cosos artístics, va queda pales al afirmar que tenia acords, més enllà de consensuar calendaris, amb els representants de l'orquestra (sic) i que els hi havia arribat un llistat de deu acomiadaments. Així doncs, era innegociable, per ells ja estava acordat i el comitè trencat. Per aquesta raó estàvem davant les seccions sindicals (CGT i UGT) que pretenem recuperar l'unitat d'acció del Comitè.

L'acomiadament de tres persones a sastreria dies enrere, el van pretendre argumentar de la mateixa manera; carregant la responsabilitat, complicitat, cap a la representant de sastreria (sic). No va ser un obstacle la readmissió d'aquestes companyes per mirar d'avançar cap un acord pel que feia a un calendari de negociació(els procediments legals son en marxa i ja es tractaria a la negociació col·lectiva), que servís durant la seva vigència de treva en els acomiadaments i tractar la viabilitat de l'empresa . Sempre amb l'objecte de evitar aquestes mesures traumàtiques per les persones i les plantilles. L'anunci de dos acomiadats al cor i tres més d'escenari acabaren d'adobar l'assumpte. I les cartes de comiat ja les tenen fetes.

Les trucades per telefon de Tarragó durant la mediació, sorgien efecte al voltant de les 14hs., amb resposta a Catalunya Radio, , de Ferran Mascarell. Malgrat està negociant des de les 10 del matí, encara vàrem provar durant casi bé 3 hores més de endarrerir els acomiadaments del cor i els de tècnics (des que teníem representació, doncs de orquestra no hi havia representació i les afirmacions de l'empresa i decisió de la seva assemblea ens desautoritzava). Deixant , en aquest cas, la desconvocatòria en funció del que decidís l'orquestra, a la que s'hauria ofert la convocatòria en cas de decidir anar a la vaga pels acomiadats.

Però no va ser el cas. Es negaren a tot. Josep Pons sembla ha d'entrar amb la feina bruta ja feta i l'imatge impol·luta. Els seus acomiadaments no s'han de visualitzar com a tals. Malgrat tot això no s'explica els acomiadaments del Cor, ni aquí acontenten. Membres del Cor, Mestre, Trepat? I el d'escenari també son la torna, la comparsa de la catarsi endegada a l'orquestra, pur maquillatge. Hem de recordar que a administració també s'han acomiadat persones al llarg d'aquesta temporada.

S'ha demanat al president del Comitè, i així l'ha fet i l'hem difós, la convocatòria urgent d'assemblea general, i un requeriment a l'empresa per negociar de forma immediata la viabilitat que que no hi és, ni es reflecteix, al Pla Director. Ni al resum entregat el dia 16, que per cert ens el donàren més ampliat el dia 26 a la mediació del conflicte col·lectiu (aquest interposat pel Comitè d'Empresa i del que els delegats de CCOO de l'orquestra i el SICAP (Sindicat de Cantants Professionals) sembla intentaren desvincular-se amb notificació registrada a l'empresa).

Conscients del que tenim pel davant al setembre i l'incidencia, dels que fem cada funció en la vaga del proper dilluns dia 30. No podem demanar res més que recolzament i determinació per marxar amb el cap ben alt, en solidaritat amb el companys i companyes que no hi seran amb nosaltres la propera temporada i la força suficient per afrontar una lluita gens fàcil pel Conveni, la negociació i la viabilitat consensuada.

Sí, això és el que li ha d'arribar a MASCARELL i acabem de totes totes amb el seu missatger JF MARCO, peti qui peti. Que ens expliquin algun dia que vol dir i com ens afecta i afectarà el PROJECTE PONS. Els dispendis econòmics també, que ens ho expliquin tot. Val el cost que tindrà la funció del dilluns 30? L'empresa es la responsable del cost de la vaga, els calendaris no acordats i molts salaris de nova creació. Mal gestionar amb diner públic no deixa de ser malversar,oi?

Secretariat Secció sindical de CGT

1 comentario:

Anónimo dijo...

Company, quan es la propera negociació?

El dilluns segur fem vaga?