domingo, 5 de mayo de 2013

El Comitè d’Empresa del Teatre Nacional de Catalunya.

Nota de premsa comitè d’empresa del Teatre Nacional de Catalunya

El 25 d’abril passat, la direcció del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va anunciar una reducció de plantilla d’11 treballadors i l’amortització dels llocs de treball que ocupaven. Aquestes baixes, sumades a d’altres que s’han anat produint els darrers temps, suposen una severa reducció de la plantilla estructural del TNC, que ha passat de 155 treballadors el 2010 a 117 el 2013, dels quals 32 són fixos discontinus que treballen esporàdicament. Tot plegat suposa una reducció de 38 llocs de treball en 3 anys i que la plantilla fixa amb contracte indefinit quedi en 85 treballadors.
Entenem que la situació de crisi actual obliga a la contenció i la disminució de la despesa corrent, però denunciem l’arbitrarietat i la falta de sensibilitat en la presa de decisions de la direcció del TNC, que ens ha reconegut que primer acomiada i després mira com reorganitza el teatre. Han acomiadat treballadors discapacitats, mares amb reducció de jornada i treballadors modèlics. A més, la direcció es nega a negociar altres possibilitats de reducció de la despesa amb l’argument que prou afectats estan els sous amb les retallades del Govern.
És per tot això que els treballadors del Teatre Nacional de Catalunya, reunits en assemblea, hem decidit iniciar un seguit de protestes i accions perquè s’aturin les amortitzacions de llocs de treball i les retallades que fan pràcticament insostenible la viabilitat de la institució i l’assoliment de la seva missió, que com a servei públic ha de posar la cultura a l’abast de la gent.
El Comitè d’Empresa del Teatre Nacional de Catalunya.

No hay comentarios: