domingo, 27 de septiembre de 2015

carta oberta a la plantilla. EL DILLUNS DE GUASCH.

El Dir General, Roger Guasch, està incapacitat i desqualificat com interlocutor alhora de negocia, amb la part social, cap solució als conflictes laborals i ho està perquè:
Ell mateix va dir que s'excloïa; que era la labor del Dir. De RRHH i el seu assessor legal. (Actualment, com succeí a les darreries de la temporada 12-13, s'hi afegeix la Dir. Financera Anna Serrano)
Està vetat, explícitament, des de la primera reunió el dia 7 de setembre. Encara que, va haver d'imposar la seva compareixença el següent dia i últim del període acordat, el 18 de setembre, per determinar els pagaments salarial deguts. En cap moment va ser a la negociació.
Educadament va ser escoltar i quan marxà es continua el diàleg amb Tarragó i Serrano.


És més que qüestionable la legitimitat que pot tenir l'empresa per adreçar-se a la plantilla el proper dilluns, 28 de setembre.
La unanimitat que manifestà el dia 18 el comitè d'empresa, en escoltar i no intervenir -no entrant al seu joc de rebatre i crear fals diàleg fent-nos culpables i responsables dels seus despropòsit- s'ha de mantindre per la totalitat de la plantilla. És la força de tots.
Si algun incaut fa la gracia d'ensabonar-lo està deslegitimant als que realment han de fer valer els pactes i la negociació: Actualment el Comitè d'Empresa.
La millor manera de recolzar aquesta negociació -d'interès general i que, de ben segur, és en el punt contrari que li agradaria a Guasch-, ésno anar-hi. I pels que tenen un cap a prop, que passa llista, no intervindre; educats i atents, com els representant que heu triat van saber fer, però deixant-lo amb el discurs a la boca i plegant veles.


Al cap i a la fi, la part que ens afecta i no diu, però la defensa perquè son els números que hi ha al seu pla de viabilitat; és que els nostres salaris, els llocs de treball i les activitat que fem dia a dia, les vol eliminar. L'Externalització és el procediment i ens afecta a tots sense excepció.
Enganya i encanta, com si fóssim serps, amb els números, motiu pel que el pla de viabilitat s'ha de refer i consensuar, via negociació amb la part social. I no precisament amb mitings a la plantilla, que son procediments il·legals i de curt recorregut.
Cal viabilitzar la sostenibilitat del Liceu i les seves plantilles amb negociació i consens. Això ja li van dir al J.F. Marco els parlamentaris, s'haurà d'actualitzar el mandat parlamentari.
Algú, encara, no ha preguntat que guanya Guasch i tota la colla de col·legues fora de conveni que hi ha ficat? Doncs, comença a ser hora de tenir respostes.


Que digui el que cregui, però les mobilitzacions son en standby i no gaires dies, pendents de tenir un compromís signat, que compleixi l'acord de 16 de juliol de 2015 que evità les vagues de 17 i 18 de juliol passat.


Secretariat de la Secció Sindical de la CGT






El Dir General, Roger Guasch, está incapacitado y descalificado como interlocutor para negociar, con la parte social, cualquier solución a los conflictos laborales y lo está porque:
Él mismo dijo que se excluía; que era labor del Dir. De RRHH y su asesor legal. (Actualmente, como sucedió a finales de la temporada 12-13, se incorpora la Dir. Financiera Anna Serrano)
Está vetado, explícitamente, desde la primera reunión el día 7 de septiembre. Aunque tuvo que imponer su comparecencia el siguiente día y último del periodo acordado, el 18 de septiembre, para determinar los pagos salarial debidos. En ningún momento estuvo en la negociación.
Educadamente fue escuchado y cuando marchó se continuó el diálogo con Tarragó y Serrano.


Es más que cuestionable la legitimidad que pueda tener la empresa para dirigirse a la plantilla el próximo lunes, 28 de septiembre.
La unanimidad que manifestó el día 18 el comité de empresa, al escuchar y no intervenir -no entrando en su juego de rebatir y crear falso diálogo haciéndonos culpables y responsables de sus despropósitos- se debe mantener por la totalidad de la plantilla. Es la fuerza de todos.
Si algún incauto hace la gracia de enjabonarlo está deslegitimando a los que realmente tienen que hacer valer los pactos y la negociación: Actualmente el Comité de Empresa.
La mejor manera de apoyar esta negociación -de interés general y que, a buen seguro, es en el punto contrario que le gustaría a Guasch-, es no ir. Y para los que tienen una jefe cerca, que pasa lista, no intervenir; educados y atentos, como los representante electos supieron hacer, pero dejándolo con el discurso en la boca y plegando velas.


Al fin y al cabo, la parte que nos afecta y no dice, pero la defiende porque son los números que hay en su plan de viabilidad; es que nuestros salarios, los puestos de trabajo y las actividades que hacemos día a día, las quiere eliminar. El Externalización es el procedimiento y nos afecta a todos sin excepción.
Engaña y encanta, como si fuéramos serpientes, con los números, motivo por el que el plan de viabilidad se debe rehacer y consensuar, vía negociación con la parte social. Y no precisamente con mitings a la plantilla, que son procedimientos ilegales y de corto recorrido.
Hay que viabilizar la sostenibilidad del Liceo y sus plantillas con negociación y consenso. Esto ya se lo dijeron al J.F. Marco los parlamentarios, se deberá actualizar el mandato parlamentario.
Alguien, todavía, no ha preguntado que gana Guasch y todo el grupo de colegas fuera de convenio que ha metido? Pues, empieza a ser hora de tener respuestas.


Que diga lo que crea, pero las movilizaciones son en standby y no muchos días, pendientes de tener un compromiso firmado, que cumpla el acuerdo de 16 de julio de 2015 que evitó las huelgas de 17 y 18 de julio.


Secretariado de la Sección Sindical de la CGT


No hay comentarios: