lunes, 1 de junio de 2015

Cultura precària





Les empreses de serveis son sangoneres de les arques públiques.
¿Perquè dels 16 €/ que es paga per un treballador només li arriben 6€ a ell?
On es el recorregut d'aquests diners i com s'ha de fer visible?
Ja fa mols dies que els acomodadors de Manpower a @lauditorivaga pateixen l'esquirolatge i la repressió policial.
Ambdues coses vulneren drets fonamentals, expressió, manifestació i dret de vaga.
La entrada de l'Auditori és el que sembla, una presó inaccessible. Allà és segrestada i captiva la cultura que els diners públic, de les institucions culturals, haurien de fer vola com oxigen per fer una societat saludable i rica. Es recreen en gàbies d'or que fan estranyes, inaccessibles, als que veritablement les finança; la societat en general, el poble.
Que passarà el dia 4 amb la convocatòria de les seves companyes del @liceuvaga, també de Manpower. Les Rambles no son el mateix que l'Auditori.
Quant trigaran altres empreses, del sector cultural de la precarització, com al Picassso?
Les plantilles estables que recullin tots els serveis necessaris a les institucions públiques o semipúbliques, no cal defensar-les si es defensa la qualitat de l'oferta cultural i la seva gestió. Es fan inqüestionables.
La externalització és privatització, un brindis al sol de la bona gestió,  pel benefici lucratiu dels amics dels que manegen, els diners de tots.
Hi ha cada hora, per cada treballador, uns diners que algú hauria d'explicar per on van, a qui van i perquè no es queden a les arques públiques, en benefici de l'activitat determinada i pròpia de cada institució, i que exigeix unes plantilles estables en condicions dignes i del propi centre de treball. Sense aquest fonaments la cultura, dins de les presons embolcallades de tanques i policies, no és creïble.

Evitar la venda del l'ús patrimonial de la cultura, amb especulació i lucre, pel turisme, és una de les subversions més necessàries que tenim pel davant. I son els precaris els que detonen la bomba de les martingales amb els pressupostos de cultura (i això que son pecata minuta amb sanitat, educació, etc)

Solidaritat amb les precàries que defensen la dignitat al seu treball i la integració a les plantilles allà on treballen. És el seu dret i el nostre també. Totes som part d'una mateixa activitat.
Al Liceu, com a l'Auditori els fem funcionar totes alhora: Administració fa una gestió en uns espais que son nets (una empresa externalitzada neteja) rerateló hi ha massa cosa externalitzada. Sí, però es prepara i alterna amb tantes activitats com calgui, es treballa amb els cantant, i quan l'orquestra comença a sonar les butaques son plenes perquè un equip de treballadores, organitzen l'arribada i entrada dels usuaris. Totes treballem al Liceu.
Ells, elles son treballadores del Liceu de dret, lluiten i alcen la veu des de la precarietat, amb la més gran de les dignitats, exigint ser contractats per la FGTL , no per intermediaris especuladors

Democratitzar les institucions culturals.
Plantilles estables
Serveis propis.
La solidaritat és la nostra força
Consciencia i resistència a l'espoli cultural; la nostra obligació.



 El noi del sucre



No hay comentarios: