viernes, 12 de junio de 2015

MESURES CONTRA ELS ESQUIROLS



(comunicat de premsa de les vaguistes del Liceu i L'Auditori)

S'APROVA LA MESURA CAUTELAR: L'AUDITORI NO PODRÀ CONTINUAR SUBSTITUINT ELS VAGUISTES
Barcelona, 12 de juny de 2015
Després de més d’un mes de vaga dels acomodadors de L’Auditori, durant el qual han vist com els seus llocs de treball eren ocupats de manera il·legal per personal intern del teatre i personal de seguretat extern, avui s’ha fet justícia.
Durant aquest temps els vaguistes han vist com L’Auditori vulnerava el seu dret a la vaga mitjançant la contractació de personal de seguretat per realitzar les tasques pròpies dels acomodadors. Una pràctica que, a més d’haver sigut rebutjada i considerada il·legal en un informe d’Inspecció de Treball, col·locava els treballadors en una situació de desfavoriment de cara a les negociacions amb l’empresa contractant.
Aquest matí, el Jutjat Social Nº 9 de Barcelona ha dictat sentència en contra d’aquesta transgressió de la llei perpetrada per L’Auditori des del començament de la vaga i imitada pel Teatre del Liceu després que els seus treballadors es declaressin en vaga. La sentència aprova parcialment una sèrie de mesures cautelars sol·licitades pel Comitè de Vaga i el sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors i exigeix la suspensió de “la utilización de personal propio de L’Auditori así como del personal de Seguridad para realizar tareas que corresponden al servicio de acomodación y servicios auxiliares de MGS SLU (el control de accesos, la acomodación del público, la entrega y distribución de programas y otros materiales, control de sala y puertas y atención del público, entrega de obsequios a los artistas en los camerinos, colaboración con seguridad para controlar el vestuario y los objetos depositados en el guardarropa) y se declare que sólo el personal relacionado en el hecho cuarto de la demanda puede realizar las funciones atribuidas al servicio de acomodación y servicios auxiliares de MGS SLU.
La resolució del Jutjat suposa que, a partir d'ara, L'Auditori no podrà seguir obrint les seves portes sense incomplir aquesta mesura cautelar, així com el Reglament d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives, que estableix un mínim de personal pel control d'accés. D’aquesta manera es marca un abans i un després en el procés reivindicatiu, ja que la sentència no sols acaba amb una pràctica injusta i que posava en risc a tot el públic que assistia als concerts, sinó que també col·loca els treballadors i l’empresa al mateix nivell a l’hora de negociar.
En la reunió mantinguda avui entre el Comitè de Vaga i les empreses Manpower Group Solutions, la Fundació Gran Teatre del Liceu i el Consorci de L’Auditori i L’Orquestra, els treballadors han sol·licitat l'assistència a la propera reunió, encara sense data, dels representants directes de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya en qualitat de responsables últims de les institucions. Les institucions han decidit posposar la pròxima reunió en vista dels imminents canvis en la composició del govern de l’Ajuntament de Barcelona.


No hay comentarios: