domingo, 14 de junio de 2015

vaguistes.....DARRER COMUNICAT!!!! 14/6/2015

Personal de sala de L'Auditori i el Liceu :
Adjuntem el darrer comunicat dels vaguistes (14/6/2015)
Perla nostra part tot el suport i solidaritat amb les que lluiten contrala precarització i en definitiva per uns serveis públics de qualitat que precisen, sense cap mena de dubte, de plantilles estables per garantir una atenció als usuaris,que no és altra cosa que el retorn social a que son obligades aquestes institucions.
Massa demagògia, amb les mesures cautelars del nª9, per poder amagar l'ús pervers dels diners públics i institucionals en favor d'amics, camarilles i negocis particulars. Gestionat-ho des de la comoditat de posar-li un altre nom , Manpower, a la explotació de les persones.
El nepotisme i la plutocràcia imperants en la cultura pàtria i instigats, d'antuvi com socialista i ara com convergent, pel gran ideòleg de la cultura de mercat, Ferran Mascarell, no deixa de ser part de l'espoli generalitzat d'uns polítics professionals, que fin ara, fan i desfan en el seu interes.
L'interes comú diu: absorció per la plantilla de tota activitat, ordinària, que es fa al teatre.



ELS ACOMODADORS DE L'AUDITORI I EL LICEU EN VAGA CONDEMNEN L'ACTUACIO DE L'AUDITORI

L'Assemblea de Treballadors de L'Auditori i el Gran Teatre del Liceu en vaga vol condemnar l'actuació de L'Auditori el passat divendres 12 de juny. La institució cultural va rebre la notificació per part del Jutjat Social núm. 9 de Barcelona que informava sobre l'aprovació d'una mesura cautelar que li impedia seguir substituint els vaguistes i, per tant, obrir les seves portes, a les 10:32; malgrat això va esperar a fer pública la impossibilitat de dur a terme el concert participatiu “Et toca a tu” previst pel mateix dia fins poc abans del seu inici, a les 19:00. D'aquesta manera L'Auditori no només no va estalviar als cantaires el desplaçament fins al teatre i l'assaig a l'interior d'aquest o el desplaçament de familiars i amics assistents, sinó que va buscar dirigir el descontent del públic envers els vaguistes que mantenien el piquet informatiu.

Aquesta institució no només ha vulnerat el dret de vaga durant 43 dies, sinó que ha utilitzat diners públics per finançar aquest acte il·legal a través de la contractació de personal de seguretat privada; ha desobeït l'informe d'Inspecció de Treball, que reconeixia la vulneració d'aquest dret a data de 28 de maig (http://www.sindicatosut.org/attachments/article/469/informe%20inspeccio%20sense%20noms%20auditori.pdf) i ha continuat obrint les seves portes durant 43 dies sense el personal encarregat de l'evacuació de l'edifici en cas d'emergència, posant en risc el seu públic.

Per tots aquests motius, els vaguistes demanen la dimissió del seu gerent, Valentí Oviedo, i del seu director, Joaquim Garrigosa.

Així mateix, sol·liciten que amb la resolució del conflicte, pel que han cridat a la participació en les negociacions de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, es tornin a programar tant el concert “Et toca a tu” com els concerts de “Cantànies” previstos pels propers dies.

No hay comentarios: