jueves, 18 de junio de 2015

L'Ajuntament s'ha de manifestar. Ja!!!! (17/6/ 2015 Comunicat) ACOMODADORS


ELS ACOMODADORS EN VAGA DE L'AUDITORI I EL LICEU RECLAMEN A ADA COLAU QUE ASSUMEIXI LA SEVA RESPONSABILITAT COM A PRESIDENTA DE L'AUDITORI

Els acomodadors de L'Auditori i el Gran Teatre del Liceu en vaga, donades la suspensió dels concerts “Et toca a tu” i les darreres actuacions de la “Cantània”, manifesten la seva total disposició a mantenir una reunió l'abans possible per buscar una solució al conflicte. La data depèn de la disponibilitat dels nous representants de l'Ajuntament de Barcelona, als qui han convidat a participar en les negociacions, i que encara no han confirmat la seva assistència.

El passat dilluns 15, els vaguistes van presentar un escrit dirigit a l'Alcaldessa de Barcelona, sobre qui recau la presidència del Consorci de L'Auditori i L'Orquestra, tal com es pot llegir als estatuts de la institució: “9.1 La Presidència del Consorci correspon a l’alcalde o alcaldessa de Barcelona o la persona que designi”. Entre les funcions d’aquesta Presidència es troba “9.1.f) Exercir les accions judicials i administratives”. Per tant, dilluns 22 de juny, les accions judicials consistents en defensar l’actuació de L’Auditori durant la vaga serien responsabilitat de la nova Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El judici estava previst pel dia 8 de juliol però ha estat avançat per decisió de la jutgessa.

En relació a la menció, en el discurs d'investidura de l'Alcaldessa, a la precarietat laboral dels acomodadors, els vaguistes tenen en compte que, malgrat les seves declaracions en un altre sentit, l'Alcaldessa ha firmat la renovació del contracte amb Telefònica, encara que per menys temps del previst inicialment.

Els vaguistes reclamen per això un posicionament clar de l’Ajuntament de Barcelona en relació a la seva reivindicació de ser directament contractats, així com en relació a si el dia 22 de juny, data en què se celebrarà el judici per vulneració de drets fonamentals al Jutjat Social, defensarà l’actuació abusiva, temerària i il·legal realitzada per la Direcció de L’Auditori durant el transcurs de la vaga, consistent en la substitució de vaguistes per mitjà de vigilants de seguretat armats i de personal propi del Consorci i Fundació de L’Auditori i L’Orquestra, incomplint al mateix temps l’Ordenança municipal de locals d’espectacles.

Els acomodadors en vaga denuncien, així mateix, la vulneració del dret de vaga també al Gran Teatre del Liceu i fan saber que L'Auditori ha estat contractant de manera directa el personal de seguretat encarregat de substituir els vaguistes, mentre aquesta mateixa institució es nega a assumir els acomodadors com a personal propi. Lamenten, doncs, l'actuació d'ambdós teatres i criden L'Auditori i el Liceu a deixar d'esquivar el conflicte i a buscar-hi solucions.


No hay comentarios: