lunes, 3 de febrero de 2014

comunicado comité de empresa GTL



31 gener 2014_COMITÈ D’EMPRESA DEL GRAN TEATRE DEL LICEU

El Comitè d’Empresa denuncia els acomiadaments diaris
(al voltant d’una vintena des de l’arribada de Roger Guasch a la direcció del Teatre), que desobeeixen el manifestat pel Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Vicepresident primer del Patronat de la Fundació i membre de la Comissió Executiva, Ferran Mascarell en diverses ocasions, la darrera durant la seva compareixença en la sessió de la Comissió de Cultura al Parlament de Catalunya, el dia 31 d’octubre de 2013, on s’assegurava que el pla estratègic i de viabilitat encarregat a Roger Guasch havia de garantir la viabilitat del Teatre, amb tres eixos fonamentals:

-la sostenibilitat econòmica

-manteniment de llocs de treball

-salvaguardar el projecte cultural

Requerint la participació dels treballadors com un element imprescindible per afrontar el futur del Teatre.

Destaquem de la sessió de presentació d’aquest nou Pla de Viabilitat al Comitè d’Empresa
el passat 31 de gener on la Direcció va presentar el document provisional: "Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017; Autor: Roger Guasch, director general del Gran Teatre del Liceu".

1- La amenaça de Roger Guasch, director general, al Comitè del Gran Teatre del Liceu amb el tancament del Liceu.

2- El Pla de Viabilitat iniciat abans de la seva aprovació i sense Pla Estratègic no garanteix els llocs de treball, s’aproxima més a un Expedient d’Extinció d’Ocupació encobert.

3- L’objectiu pal·liatiu de dèficit es centra directament en una baixada de la massa salarial mitjançant acomiadaments i canvis substancial en les condicions laborals. La despesa salarial és la partida que més ha estat reduïda en aquests anys, per mantenir la sostenibilitat de l’activitat del teatre i és la que es continua apuntant com principal mesura d’ajust, mitjançant acomiadaments, externalitzacions i empitjorament de condicions laborals.

4-  La falta de transparència en la presentació del Nou Pla de Viabilitat en una roda de premsa amb prohibició d’accés als treballadors i els seus representants per portar a terme la instrumentalització del mitjans de comunicació en la difusió d’informacions subjectives.

5- La direcció s’oposa frontalment a dialogar sobre les necessitats reals de la Institució amb els treballadors com a part imprescindible per afrontar el repte de la viabilitat.

6- La direcció actual eximeix de responsabilitats als gestors anteriors, quasi justifica l’abandonament del compromís per part de les Administracions públiques i aboca a una infraestructura pública a acceptar una forta imposició de condicionaments bancaris.

7- L’anunci d’un disseny de projecte social xoca amb successives realitats: tancament d’òpera oberta, cancel·lacions de programació del petit Liceu, incompliment del projecte audiovisual...

8- La direcció esta actuant unilateralment executant una abrupta reestructuració sense pla social d’acompanyament.

9- Arbitrarietat en l’aplicació de les normes laborals.

10- Desquartització del Projecte musical del Mestre Pons.

En resum, s’està desmantellant el Teatre del Liceu

No hay comentarios: