jueves, 22 de octubre de 2015

Nota de premsa

Comunicat del comitè d’empresa de la Fundació del Gran Teatre del Liceu
A l’any 2013, degut a la desastrosa gestió econòmica de la direcció general del teatre, els treballadors vam arribar a un acord amb l’empresa per tal d’intentar pal·liar els efectes d’aquesta gestió. L’acord va consistir a la cessió temporal d’una paga.
Ja veníem de  l’any 2010 amb una reducció del 5%, l’IPC congelat i més de 100 acomiadaments.
L’any 2014, ens vàrem trobar amb una situació similar i després de convocar una vaga, vàrem arribar a un acord amb l’empresa en unes condicions similars a la anterior. A més a més, ens vàrem comprometre a que si la situació arribava a ser critica, podrien cedir també una paga per any fins al any 2017 però amb la intenció de no tindre més de dues pagues acumulades.
A l’any 2015 l’empresa presumeix que ens trobem amb una situació sanejada. Malgrat tot, l’empresa ja havia decidit que no cobrarien cap de les pagues que s’havien pactat, inclòs sense reflectir-les com deute a la comptabilitat.
És per això que  al juny d’aquest any es va desconvocar una vaga en ultima instancia, signant un acord amb l’empresa on aquesta es comprometia a resoldre el problema entre el 7 i 18 de setembre. No ha sigut així.
Ens trobem doncs amb pactes i acords que l’empresa no compleix i on la seva ultima proposta  és renunciar a les pagues del primer acord a canvi de cobrar un suplement fins al 2024.

No hay comentarios: