jueves, 8 de octubre de 2015

UN DILUVI NO EVITA QUE LES TREBALLADORES DEL LICEU INICIÏN LES MOBILITZACIONS PREVISTES


Avui, estrena de la nova temporada, amb tota la parafernàlia burgesa que caracteritza la direcció del Liceu – el Liceu, que hauria de ser de tots-, hem estat les treballadores les que hem donat la deguda rebuda a tan selecte auditori. Recordant-los que; hi ha un conflicte latent des de juliol passat (es desconvocà una vaga, presentada per aquest sindicat i recolzada per un altre sindicat -que agrupa cantaires-, per tal de elaborar un calendari de retorn del diners que es deuen a la plantilla).
La burla als drets de les treballadores. L'incompliment sistemàtic dels acords és tan reiterat i recurrent que; per unanimitat, el Comitè d’Empresa, ha convocat mobilitzacions de protesta al carrer al llarg de les representacions d’aquest títol i vagues per les funcions de Benvenuto Cellini, programades pel novembre, inclosos dos concerts (del Mestre Muti). Les funcions matinals del servei educatiu (funcions per escoles) seran respectades a les franges horàries en que es produiran les aturades. Valorem la nostra feina com a servei amb retorn social.

La CGT al Liceu opta per la unitat d'acció i treballa en aquest sentit per facilitar la mobilització dels diferents col·lectius que hi ha a la plantilla. Lluitem en defensa de les condicions laborals – les salarials son part important- i vinculem directa i indefectiblement el model de teatre a defensar, i no és, en cap cas, l'existent.

Denunciem la intransigència de l'empresa com a conseqüència d'objectius més espuris: Privatització per la via de l'externalització, els acomiadaments i les subcontractes entre el amics que enriqueixen el mercadeig de corrupteles i favors entre polític i poderosos. El president d'Abertis, Salvador Alemany i Mas, estrenant-se avui com a president del Patronat de la Fundació del Teatre no és casual: És causal.
Ens enrabia veure com la precarització del treball és un valor pels directius i els polítics que els manen.
La qualitat i la feina ben feta i en condicions dignes, és menyspreable pels seus interessos de dividends fàcils i ràpids. No oblidem que, l'important aportació de diner públic és l'ambició i desig, dels professionals de l'espoli que; PP-CiU-PSC..... i tots el partits que combreguen amb el capital i la banca han instal·lat en les institucions publiques i semipúbliques. Sabem qui son i sabem que volem.......

RETORN SOCIAL I ACCÉS A LA CULTURA PER TOTHOM !!!!
PER UNA CULTURA PÚBLICA I DE QUALITAT !!!!
PLANTILLES ESTABLES I DIGNES !!!!

TRANSPARÈNCIA I AUTOGESTIÓ !!!

No hay comentarios: