domingo, 4 de octubre de 2015

Rompetechos o la miopia dels dirigents......



És simpàtic tenir personatges que alhora d'actualitzar-los resulten d'allò més expressius i representatius. Aquest és el cas del petit personatge d'Ibañez. Així és, la miopia acompanyada d'una des ubicació absoluta, ideacions que freguen la psicosi i fins i tot -a alguna de les pel·lícules- la seva identificació amb el autoritarisme paranoic que al segle passat i passant-lo, governa les espanyes; lluint la bicolor al rellotge. Com ha de ser.............

Grans com l'Ibañez n'hi han pocs,  però mediocres i inútils com el seu personatge en tenim masses que ens fan malviure.

Tret de les vinyetes dels tebeos no fan tanta gracia. Personatges d'aquesta mena són els que fan que les lleis siguin paranys pels més febles, que el mínim dret a no angoixar-se, per dur el pa a les cases, les que hem de treballar per fer-lo, el transformin en una lluita sense límits.
Sense límits és el que veiem que fan, com ho fan i el que és pitjor perquè ho fan.

Fan i actuen, com actuen, perquè son el que son; carronyaires a la recerque de qualsevol tipus de matèria immòbil i aprofitable.
Els voltors són així i no el poden evitar. Quan veuen que no hi ha moviment conclouen que no hi ha vida i de la mort ells en treuen l'aliment.

Que pot evitar que s'ens tirin al damunt?.....és evident....moure'ns, deixa'ls-hi clar que som vius i d'aquí a foragitar-los hi ha una pas ben petit.

Els tenim tots; el Mortadelo, el Filemon, el Rompetechos........però fora dels tebeos ens fan mal.
Algú dubte dels paral·lelismes?
Mentre la plantilla era -o sigui- «les plantilles» i admetem mirar cap altra banda, si no ens toque a nosaltres (immobilisme crida voltors), el carronyaire desembarcara amb els congèneres, externs, autònoms, professionals, experts, iniciativa privada, societat civil,etc .......i si, a més a més, algú li segueix el son i li balla l'aigua; se'n diu suïcidi i a aquestes alçades hi ha pocs que es vulguin sacrificar per no res i menys suïcidant-se. Lògic, el sorprenent és que encara quedin incauts, ingenus, o beneits.....de sipais, botiflers, renegats o simples roïns de fàcil traïdoria i poc enteniment sempre n'hi hauran i hem de contar.
Que no s'enganyi ningú i menys els que diuen que l'emperador va vestit.
Hi ha un Rompetechos a la 2ª planta, costat rambla, i cada cop va més nu.
La «via socio-laboral», la nostre via, requereix la proclamació de la república social, denunciar i posar fi a l'espoli imperial, la enginyeria financera amb diner públic - que s'està fent al Liceu,  directament a les nostres butxaques - i impedir que els de sempre abusin dels mes dèbils, com sempre acostumen a fer des dels òrgans de poder.
Serà il·legal o no serà il·legal, però ho fan, i la nostra reacció sense concessions i amb fermesa és la que ha de garantir la viabilitat, real, i evitarem així; que la caixa i la plantilla es buidin sense cap remei.
En ha de saber greu pels voltors que ens assetgen ?



El Noi del Sucre

No hay comentarios: